Portugal, Algarve, Stranden -, Things to do -

Stranden bij Vale de Parra, Portugal


De kust van de Algarve is ruim 180 km lang en je vindt er meer dan 150 prachtige stranden, waarvan er enkele geregeld prijzen winnen en worden gezien als de mooiste stranden van Europa. Je vindt er idyllische soms bijna verlaten baaitjes omringd door prachtige rotsformaties en langgerekte zandstranden waarop je prachtige strandwandelingen kunt maken. Voor elk wat wils.

Ruim 80 van deze stranden hebben het eco-label de blauwe vlag. De kwalificatie blauwe vlag wil zeggen dat de stranden voldoen aan diverse milieu-, veiligheids-, toegankelijkheids- en kwaliteitseisen die gesteld zijn in het blue flag program. Dit programma staat onder toezicht van de Foundation for Environmental Education in Kopenhagen. Enkele voorbeelden van kwaliteitseisen voor stranden zijn: de aanwezigheid van een restaurant, strandbedden en parasols om te huren, toiletten en douches. Wil je weten welke stranden in de Algarve een blauwe vlag hebben kijk dan op de kaart via de volgende link: stranden met Blauwe Vlag kwalificatie

Stranden bij Vale de Parra

Het strand van  Galé – Praia da Gale

Het strand van Galé is een prachtig strand dat op 2,3 km van het appartement ligt. Het staat bekend als een echt familiestrand. Het heeft een blauwe vlag en je vindt er alle faciliteiten die je maar kunt wensen. Er zijn goede restaurants, strandbedden te huur, openbare toiletten, douches en het strand wordt bewaakt in het hoogseizoen. Het strand bestaat uit twee gedeelten die beide goed toegankelijk zijn door middel van een korte trap. De rechterkant van het strand (naar het westen) heeft, buiten een trap, ook een aflopend gedeelte waarover je naar het strand kunt lopen.

Bestand 03-06-17 19 34 12
Bestand 11-09-17 10 16 18

Dit gedeelte van het strand bestaat uit een prachtig uitgestrekt zandstrand waarvandaan je naar het strand van Salgados, de Salgados lagoon, Praia Grande en verder kunt lopen. Vind je het te zwaar worden om over het zand te lopen, dan kun je deze wandeling ook nog via de achtergelegen duinen maken. Je vindt hier twee restaurants en verderop is er gelegenheid voor watersport.

De linkerkant van het strand is klein en gezellig en wordt omringd door rotsen. Vanaf hier kun je gewoon naar de westkant lopen. ’s Avonds kun je hier ook gezellig uit eten gaan. De zonsondergang is écht schitterend!

Bestand 11-09-17 10 03 03

Het strand van Castelo – Praia do Castelo

Het prachtige strand van Castelo is alles wat je kunt verwachten van een strand in de Algarve. Het water is kristalhelder en het mooie zandstrand is schoon en ruim. Alle faciliteiten die een strand met ‘blauwe vlag’ moet hebben, zijn aanwezig.

Het gebied rondom het hoofdstrand is prachtig om te gaan wandelen. Over de kliffen loop je tot aan Coelha Beach. Het uitzicht over de oceaan en de idyllische stranden onderweg is adembenemend.

Op weg naar het strand van Castelo, zie je een bordje Evaristo. Ga je hierheen dan kom je bij een piepklein strandje met een prachtig restaurant. Dit restaurant wordt ook vaak aangeraden in dining out gidsen. Behalve eten is het ook leuk om daar te gaan zonnebaden en je wordt op het strand bediend als je dit wilt. Zwemmen is iets minder gemakkelijk, want er zijn veel rotsen in het water.

IMG_5515

Het strand van Coelha – Praia da Coelha

Weer een klein stukje verder naar het oosten vind je het strand van Coelha. Je moet er wel een stukje voor lopen vanaf de parkeerplaats, maar dit is zeker de moeite waard. Wil je zien hoe het strand er in het late naseizoen eruit ziet en hoe je er precies kan komen, lees dan het volgende blog in de serie Hidden Secrets van de Algarve: Coelha Beach

34684689774_341982b795_o

Het strand van St Rafael – Praia de São Rafael

Naast Coelha ligt het idyllische strand van St Rafael. Dit strand is omgeven door prachtige rotsformaties en je kunt er heerlijk tussen de rotsen in de schaduw liggen, maar ligbedjes met parasols zijn ook te huur. Bij mooie restaurant kun je ook gewoon take away coffee en eten halen voor op het strand. Er worden hier ook surflessen gegeven en verder zijn er nog andere watersportactiviteiten te doen, zoals kayakken en stand up paddling.

Bestand 27-01-18 16 53 49

Het strand van Salgados – Praia dos Salgados

Ten westen van het strand van Galé vind je het strand van Salgados. Er zijn overigens twee stranden met deze naam. De tweede vanaf Galé  heeft de extensie ´nature reserve´, omdat deze aan het begin ligt van het natuurreservaat de Salgados Lagoon. Het strand van Salgados is onderdeel van een langgerekt strand dat begint bij Galé en doorloopt tot Armaçao de Pêra en verder.

40366308265_2e7b818634_o

De stranden rond VakantiehuisAlgarve gelegen in Vale de Parra, 7 km ten westen van Albufeira, zijn schitterend en gevarieerd. Je vindt er zowel Idyllische strandjes omringt door prachtige rotsformaties als langgerekte zandstranden gelegen in prachtige duinen.

Kortom voor ieder wat wils!

Wil je jouw eigen ervaringen over de vakanties in de Algarve delen op Facebook wordt dan lid van de groep Vakantie Algarve, Portugal – things to. Schrijf je blogs over de Algarve, deel ze dan in de Facebookgroep Algarve Bloggers. Wil je alleen lezen, dan kun je natuurlijk ook lid worden van beide groepen.

Bewaar dit blog op Pinterest en leuk als je lid wordt van het groepsbord Algarve Bloggers


Nog enkele foto´s van de stranden in de buurt van Vale de Parra

VakantiehuisAlgarve – Jouw thuis in Portugal

4 gedachten over “Stranden bij Vale de Parra, Portugal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.