De reis naar het appartement -, Portugal, Algarve, Praktische tips -

Ja, maar hoe kom ik daar dan?


Ja, maar hoe kom ik daar dan? Mensen die VakantiehuisAlgarve willen huren, stellen mij geregeld deze vraag.

Boek je een georganiseerde reis, dan wordt alles voor je geregeld; de vlucht, de transfer van het vliegveld naar de accommodatie en de accommodatie zelf.

Huur je nu op eigen gelegenheid een appartement, dan moet je dus ook de vlucht en de transfer zelf regelen. Geen probleem toch? Dit is makkelijker en sneller gedaan dan je misschien denkt en in dit blog lees je hoe je dit kunt doen.

Het boeken van het appartement

Met de volgende link boeken VakantiehuisAlgarve kom je in in het gedeelte van deze website waar je de prijzen, de bezettingskalender van het appartement en uitleg over de boekingswijze kunt vinden. Voorafgaand aan de definitieve boeking, kun je altijd een optie krijgen voor de tijd die je nodig hebt om jouw vlucht en transfer te regelen.

Een vlucht boeken

Een vlucht boeken doe je online en kan binnen 10 minuten klaar zijn. Je kunt (meestal) zelf kiezen van welk vliegveld je wilt vertrekken en ook met welke luchtvaartmaatschappij.

Welk vliegveld

Er zijn 5 vliegvelden in Nederland waarvandaan je naar Faro in de Algarve kunt vliegen. Afhankelijk vanaf welk vliegveld je vertrekt is de afstand zo’n 2.000 km in vogelvlucht en de vlucht duurt iets minder dan 3 uur.

Hieronder zie je een overzicht van deze vliegvelden. Houdt er wel rekening mee dat er vliegvelden zijn waarvan je niet in de winter en het vroege voorjaar naar Faro kunt vliegen, zoals Groningen Airport bijvoorbeeld. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je in ieder geval het hele jaar door vertrekken.

  1. Amsterdam Schiphol
  2. Groningen Airport
  3. Rotterdam Zestienhoven
  4. Eindhoven Airport
  5. Maastricht Aachen Airport
0. vliegvelden plus vlucht + watermerk -3-

Welke luchtvaartmaatschappij

Transavia is een budgetmaatschappij, die vanaf alle vliegvelden vertrekt. Ryanair vliegt alleen vanaf Eindhoven naar Faro. Wil je nu bijvoorbeeld met de Portugese maatschappij TAP vliegen, dan heb je een stop in Lissabon waardoor de reisduur kan oplopen tot 5-6 uur. Via de site van maatschappij waarmee je wilt vliegen, kun je een passende lijnvlucht boeken. Dit is niet meer dan een kwestie van invullen van gegevens. Je hebt hierbij de paspoortgegevens van alle medereizigers nodig.

30 uur voor vertrek kun je online inchecken. Dit is wel een aanrader, want de drop off rijen zijn aanzienlijk korter dan de rijen waarin je aan moet sluiten als je niet online hebt ingecheckt.

Hieronder nog enkele zeer prettige voordelen van het reizen met een lijnvlucht in vergelijking met een voor jou geregelde chartervlucht:

  • Je kiest zelf het vliegveld vanwaar je vertrekt
  • Je bepaalt zelf de vertrektijden, dus nooit meer midden in de nacht vertrekken
  • Je kiest zelf de luchtvaartmaatschappij waarmee je wilt vliegen

Een transfer regelen

De volgende stap die je moet nemen om snel en comfortabel bij het appartement te komen is het regelen van een transfer vanaf Faro Airport.

Huurauto

Je kunt thuis al een huurauto regelen en deze ophalen bij het vliegveld. Er zijn veel autoverhuurbedrijven, die verschillende condities hanteren. Het is aan te raden om na te gaan wat er precies in een all-in tarief zit. Zit er ook afkoop eigen risico in, verzekering voor banden, ramen en verlies van sleutels en toeslagen voor het ophalen van de auto op het vliegveld en het ophalen en terugbrengen buiten kantooruren bijvoorbeeld. Vanaf Faro Airport naar Vale de Parra is het 32 km rijden en je doet er ongeveer drie kwartier over, wanneer je de N125 neemt. Je kunt dan de navigatie op ´tolwegen vermijden´ zetten.

Taxi, Minibus of Shuttlebus

Er zijn heel veel vervoersbedrijven in de Algarve die een transfer van het vliegveld naar jouw accommodatie regelen. Je kunt een taxi nemen (ca Eur 60), een minibus (ca Eur 30) of een shuttlebus (ca Eur 10).

De zeer prettige voordelen van een eigen transfer zijn:

  • Je hoeft (vrijwel nooit) te wachten op andere passagiers voordat je kunt vertrekken
  • Je gaat (vrijwel altijd) rechtstreeks naar jouw accommodatie en gaat dus niet eerst langs andere accommodaties, omdat jouw medepassagiers afgezet moeten worden.

Het grootste voordeel van je eigen appartement huren is dat je het appartement krijgt dat je ziet op de foto’s in de advertentie.

Kortom, het kost je ongeveer een half uur in totaal om jouw hele vakantie zelf op maat te regelen en de voordelen zijn plenty, dus waarom niet?

Wil je jouw eigen ervaringen over de vakanties in de Algarve delen op Facebook wordt dan lid van de groep Vakantie Algarve, Portugal – things to. Schrijf je blogs over de Algarve, deel ze dan in de Facebookgroep Algarve Bloggers. Wil je alleen lezen, dan kun je natuurlijk ook lid worden van beide groepen.

Bewaar dit blog op Pinterest of wordt lid van het groepsbord Algarve Bloggers


VakantiehuisAlgarve – Jouw thuis in Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.