Portugal, Algarve, Salgados Lagoon, Stranden -, Things to do -

Salgados Lagoon

 


De Salgados Lagoon, ook bekend als Pêra Marsh, is een van de belangrijkste zoetwater gebieden in de Algarve en wordt het hele jaar door bewoond door meer dan 160 vogelsoorten. Het gebied staat op de nationale lijst van belangrijke vogelgebieden en is een van de wetlands die het meest bezocht wordt door natuurliefhebbers om te wandelen en vogels te spotten.

img_7300

Wandelen

Vanaf Praia Grande loop je via een boardwalk langs de lagune, door de duinen naar het strand van Salgados – nature reserve. Na de wandeling kun je bij het strand iets eten en drinken bij het gezellige restaurant. Het is prachtig om via het strand weer terug te lopen naar Praia Grande. Wil je nog verder wandelen, dan kun je wederom via boardwalks en stukjes door de duinen of gewoon over het strand helemaal naar het strand van Galé lopen.

Leuk om te weten: Afgelopen week (22-29 maart 2019) hebben gasten van VakantiehuisAlgarve, 60 vogelsoorten gespot. Het lijstje met de vogels die zij gezien hebben, vindt je aan het eind van het blog.

Salgados Lagoon -7-42411291922_46d61c47bd_o2017-09-27 14.18.14

Paardrijden

Op ruim 2 km van het appartement vindt je de manege Quinta da Saudade. Bij deze manege kun je ritten te paard maken die door de Lagoon en de duinen van Praia Grande gaan. Als je geluk hebt ga je ook nog even het strand op.

Fietsen

De Salgados Lagoon wordt ook vaak meegenomen als onderdeel van een fietstochtje.

De Salgados lagoon ligt vlakbij Vale de Parra:

Het lijstje met de vogels die gespot zijn door de gasten van VakantiehuisAlgarve in de week van 22-29 maart 2019:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is img_8659-1.jpg

Wil je jouw eigen ervaringen over de vakanties in de Algarve delen op Facebook wordt dan lid van de groep Vakantie Algarve, Portugal – things to. Schrijf je blogs over de Algarve, deel ze dan in de Facebookgroep Algarve Bloggers. Wil je alleen lezen, dan kun je natuurlijk ook lid worden van beide groepen.

Bewaar dit blog op Pinterest of wordt lid van het groepsbord Algarve Bloggers


VakantiehuisAlgarve – Jouw thuis in Portugal

4 gedachten over “Salgados Lagoon”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.