Overwinteren, Portugal, Algarve, Praktische tips -, Things to do -

De winter ontvluchten, waarom niet?


Wil je de winter ontvluchten? Wil je de zon even zien in de winter? Denk er dan eens over om naar de Algarve in Portugal te komen. Lees in het volgende blog, waarom het in Portugal zo prettig is in dit seizoen.

Een gemiddelde winterdag in de Algarve

Als je in Nederland alweer wekenlang tegen een donkergrijze wolkenmassa aan hebt gekeken, als de regen de hele dag tegen de ramen spat en als het dan eindelijk gaat vriezen en het net niet hard genoeg vriest om te kunnen schaatsen, maar je wel elke morgen de ramen van de auto moet krabben en het ook nog eens spekglad is op de weg, bedenk dan dat je het ook zo had kunnen hebben:

Bestand 27-12-17 12 58 26
Het strand van Galé (december 2017)

Als je in de Algarve ´s morgens wakker wordt , schijnt de zon, is de lucht blauw en is het rond de 15C. In de loop van de morgen loopt de temperatuur op naar een behaaglijke 18-20C, de zon schijnt nog steeds en de lucht blijft blauw. Tegen het eind van de middag zakt de temperatuur weer en na zonsondergang is het fris buiten en zet je binnen gezellig de verwarming aan.

Dit is hoe een gemiddelde dag in de winter er in de Algarve uitziet. Het is eigenlijk alsof het gewoon lente is. Genoeg reden om de winter in de Algarve door te brengen?

Ja, maar wat kan ik daar de hele dag doen dan?

Hier in de Algarve kun je verschillende outdoor activiteiten ondernemen in de winter, zoals wandelen langs de stranden, stadjes bezoeken en het binnenland verkennen om er maar een paar te noemen. Verder worden er diverse evenementen georganiseerd die je kunt gaan bezoeken.

Wandelen

Op de prachtige bijna verlaten stranden kun je kilometers lange wandelingen maken. Vanaf het strand van Galé loop je helemaal naar het strand van Armação Pera en verder om er maar een te noemen.  Het strand van Falesia met de indrukwekkende rode kliffen is ook schitterend om een wandeling op te maken. Onderweg zijn er verschillende trappen waarmee je op de kliffen kunt komen. Het is prachtig om over de kliffen weer terug te lopen.

Het strand van Falesia (december 2017)

De kliffen bij het strand van Castelo zijn ook spectaculair om een wandeling over te maken. Je kunt tot aan het strand van Coelha lopen. Onderweg kom je prachtige strandjes tegen, waarvoor je wel enige moeite moet doen om die te bereiken.

Stadjes bezoeken

Een dagje naar het gezellige Albufeira, de markthallen van Loulé bezoeken of het prachtige kasteel van Silves beklimmen zijn ook heerlijke bezigheden in deze comfortabele wintertemperatuur. Enneh… wil je nu toch nog schaatsen, dan kan dat in Silves. Vorig jaar in december lag daar een prachtige schaatsbaan, zoals je op de foto kunt zien.

Het binnenland verkennen

Wat in de zomer te warm is, kun je in de winter uitgebreid gaan doen, zoals bijvoorbeeld de binnenlanden gaan verkennen. Of dit nu met de auto, scooter, te voet, op de fiets of te paard is, alles kan. In de buurt van Alte kun je prachtige wandelingen maken. Ritten te paard worden vaak tussen oktober en maart georganiseerd.

Alte
Paderne (december 2017)

Enneh… mis je de sneeuw, net zoals een Noorse prinses die hier ooit in de Algarve gewoond heeft, ga dan naar de bloeiende amandelbomen kijken. De pracht van de witte amandelbloesem is vanaf eind januari te bewonderen.

Deelnemen aan evenementen

Ook in de winter, worden er diverse evenementen georganiseerd in de Algarve. Via de site 365dagenAlgarve kun je opzoeken welke evenementen er georganiseerd worden bij jouw in de regio. Ben je toevallig in de buurt van Loulé rond eind februari – maart, ga dan naar de carnavalsoptochten kijken, dit schijnt echt spectaculair te zijn.

Op onderstaande kaart, vind je de in dit blog genoemde stranden en plaatsen.

Het vaak comfortabele weer in de Algarve in het winterseizoen is een goede reden om de Nederlandse winter te ontvluchten. Maar ook de prachtige natuur, de mooie stadjes en gezellige evenementen zijn de moeite waard om een interessante doe-vakantie te houden in deze schitterende provincie van Portugal. Leuk als een try-out voor later als je met pensioen bent.

Je vindt de pin van dit blog op het groepsbord Algarve Bloggers, leuk als je lid wordt.


VakantiehuisAlgarve – Jouw thuis in Portugal

2 gedachten over “De winter ontvluchten, waarom niet?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.