Australie -, Fiji -, Nieuw Zeeland -, Singapore

Een jaar Down Under


Het is lang geleden, maar het blijft in mijn herinnering; een jaar down under. Als ik hier in Portugal langs de rode kliffen van Falesia loop bijvoorbeeld denk ik soms aan de Australische outback of als het onderwerp overwinteren hier in Portugal weer aan de orde komt, denk ik aan de stranden van Sydney, waar ik de laatste twee maanden van mijn reis van een heerlijke zomer heb genoten.

Het blijft ook leuk en interessant om over deze reis te vertellen. Deze keer doe ik dit via een paar nieuwe blogs. In dit eerste blog vertel ik in hoofdlijnen naar welke landen ik geweest ben, iets over backpacken en hoe het zo gekomen is. In volgende blogs ga ik meer in detail vertellen over uiteenlopende onderwerpen, zoals natuurgebieden, steden of gewoon leuke gebeurtenissen.

De reis; waarheen en hoelang

Ik ben van Amsterdam via Londen naar Singapore gevlogen, waar de reis voor mij begon en waar ik 4 dagen ben gebleven. Daarna heb ik in totaal 7 maanden in Australie, 1 maand in Fiji en 4 maanden in Nieuw Zeeland rondgereisd. Op onderstaande kaart zie je waar deze reis me gebracht heeft.

Backpacken

Praktisch gezien houdt backpacken voor mij in: reizen met alleen een backpack en overnachten in hostels, waar je op slaapzalen slaapt en faciliteiten deelt met andere reizigers. Ik had deze levenswijze al eens eerder uitgeprobeerd en dat is ook best wel een aanrader,  want stel dat je het totaal niet bevalt, dat je bijvoorbeeld niet kunt slapen op een slaapzaal, wat ik van mezelf eigenlijk verwacht had, dan wordt het wel problematisch wanneer je al in een ver land bent. Overstappen naar hotels wordt dan een enorme aanslag op je budget.

Na twee weken in Israël en later, als gevolg van time between two jobs, een maand in Brazilië te hebben gebackpacked was ik wel genoeg ingewijd in de backpackers livestyle en was ik helemaal backpackersproof om een jaartje alleen down under te kunnen gaan. Waarbij ik er ook van op de hoogte was dat in Australië en Nieuw Zeeland de backpackers-industrie op rolletjes loopt en het daar een zeer comfortabele manier van reizen kan zijn.

Het juiste moment

Ik was verhuisd van Groningen naar Hilversum voor een baan. Ik had mijn huis verkocht en huurde op dat moment een appartement. Ik werkte bij een prima bedrijf, maar vond mijn baan wat minder. De lonely planet van Australië lag al maanden in huis, maar ik vond Australië altijd te ver weg om voor een paar weken naartoe te gaan. Verder wilde ik sowieso wel eens in het buitenland wonen en werken en misschien ook wel emigreren en dan vooral naar een land waar de zon altijd schijnt. Dit was gewoon het juiste moment om het eens uit te gaan proberen. Ik heb mijn ontslag genomen en ben vertrokken.

6888475974_74c91d7a8a_o

Singapore

Koop je een jaarticket, dan zitten daar ook vaak leuke verassingen bij, zoals gratis binnenlandse vluchten en stop-overs. Een stop-over houdt in dat je een paar dagen mag blijven in het land waar de vlucht een tussenlanding maakt. Dat heb ik in Singapore gedaan. Singapore is een interessante plaats om een paar dagen rond te kijken. Er zijn mooie bezienswaardigheden, het eten is heerlijk en je kunt er gigantisch shoppen. Voor het laatste zou ik alleen aanraden om de stop-over in Singapore dan voor de terugweg te bewaren.

6826890080_14695d11bf_o

Australië

Sydney was mijn thuisbasis en ik ben er in totaal drie maanden geweest. Als ik verder aan Australië denk, denk ik aan vrolijke mensen, de outback, mooie stranden, jungle, salties en verse vis op de barbie!

7034542209_29a7f666e0_o

Fiji

Een ‘thing to do’ voor veel backpackers in dit gedeelte van de wereld, is een bezoekje brengen aan Fiji en dat heb ik ook gedaan. Het is inderdaad dat wat je in films ziet; parelwitte stranden, kraakhelder water, koraalriffen voor de deur en die ontzettend lange sierlijke palmbomen; prachtig! Echter, na 3 weken rondgereisd te hebben op de twee hoofdeilanden en nog een weekje op Waya te hebben doorgebracht, moet ik wel zeggen, dat ik voor de rest van mijn leven toch wel tropische-eiland-verzadigd ben.

6949994070_5cd373fd1f_o

Nieuw Zeeland

Voordat ik vertrok sprak ik een moeder van wie haar zoon naar Nieuw Zeeland was geweest en zij vertelde me dat ze hem gewoon niet meer herkende toen hij terug was. Hij had het alleen nog maar over de prachtige, geweldige natuur van Nieuw Zeeland. Ik moest toen hartelijk lachen, maar na mijn reis begrijp ik het volkomen. Ik ging voor 6 weken naar Nieuw Zeeland en ben uiteindelijk 4 maanden gebleven en ook ik ben helemaal in de ban geraakt van de prachtige soms bijna sprookjesachtige natuur. Ik was vooral gefascineerd door de vulkanische gebieden met de felgekleurde kokende meren. En een grot vol met glimwormen of rondvliegende vuurvliegjes in de avonduren is gewoon magisch.

6813416774_962f2593de_o

Op mijn reis heb ik meer dan 1000 foto´s gemaakt, waarvan ik een selectie op de fotosite Flickr.com heb gedeeld. Vindt je het leuk om ze te bekijken, klik dan hier.

Bewaar dit blog op Pinterest of wordt lid van het groepsbord Reisbloggers


VakantiehuisAlgarve – Jouw thuis in Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.