Albufeira, Overwinteren, Steden en dorpen, Stranden -, Things to do -

Albufeira, Algarve, Portugal


Albufeira is van origine een vissersdorp en is inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste badplaatsen van Europa. Albufeira ligt in Centraal Algarve op een afstand van 45 km van het vliegveld Faro.

Albufeira (2)

De gezellige Old Town van Albufeira is een veel bezocht gedeelte van de stad. Leuk om een dag of middag door te brengen. Je kunt gaan winkelen, een terrasje pakken en/of naar het strand en lekker uit eten gaan. Verder zijn er enkele musea te vinden in Albufeira, is er een kerk en zijn er kunstgaleries om te bezoeken.

Het strand

Peneco is een prachtig strand dat zich voor de stad uitstrekt. Je loopt er vanaf het centrum makkelijk naartoe. Er zijn veel restaurantjes aan dit strand en op het strand zelf is onlangs een prachtige standtent gebouwd waar je gezellig kunt lunchen of iets kunt gaan drinken. Voor mensen die minder goed ter been zijn is er een lift (Elevador do Peneco) en een roltrap (bij Pau da Baneira viewpoint) aanwezig om op het strand te komen.

Albufeira 4
Albufeira 7

Cultuur

Monicipal de Arte Sacra is een piepklein museum in het centrum van de stad en is interessant om even doorheen te lopen. Je vindt hier kunst van religieuze aard. Op het centrale plein vind je een kunstgalerij (Galeria de Arte Pintor Samora Barros) in een charmant gebouw dat ooit een  electriciteitscentrale was. Er worden hier mooie exposities gehouden. Een permanente collectie van Samora Barros vind je in de Galeria Municipal. In het stedelijk museum voor Archeologie (Musea Monicipa de Arqueologica) kun je je in de  geschiedenis van Albufeira verdiepen.

Winkelen

In de kleine gezellige straatjes van Albufeira vind je souvenierswinkels en leuke boutiqeus waar je wel eens goed zou kunnen slagen.

Albufeira 3
Albufeira 5

Uitgaan

Albufeira wordt vaak afgeschilderd als het Sodom en Gamorra van Europa, zoals je hieronder in een reclamespotje van de ING kunt zien. Hiermee wordt dan waarschijnlijk op de meest bekende uitgaanswijk De Strip gedoeld. Albufeira heeft twee uitgaanscentra: De Strip (Av. Sá Carneiro) en The Old Town, die 4 km uit elkaar liggen. De Strip is een levendige lange straat vol met bars, cafés, restaurants en nachtclubs, zoals je die vindt in de meeste grote steden, en is zeer geliefd bij jongeren. In Albufeira kun je het feestgewoel gaan opzoeken, maar je kunt er ook heel gemakkelijk ver bij uit de buurt blijven, net wat je wilt.

Het uitgaansleven van de Old Town speelt zich af rondom het centrale plein.

Albufeira -4-

Marina de Albufeira

Iets buiten de stad ligt de haven van Albufeira. Vanuit hier worden onder andere tochten georganiseerd naar de grotten langs de kust, waarbij je dan ook dolfijnen gaat spotten. De haven zelf is gezellig. Langs de kade vindt je mooie restaurantjes en je kunt hier goed een terrasje pakken.

Tot slot

Het begon met een slotje voor Albufeira’s beroemdste kat, Mister No Ears, een kat zonder oren, die werd ontvoerd en in gevangenschap is doodgegaan. Op zijn meest geliefde zitplek werd een herinneringsslotje opgehangen. 
Vandaag de dag vind dit nog steeds plaats, maar nu zijn het liefdesslotjes opgehangen door verliefde stelletjes. Je vindt ze bij de lift aan het strand (Elevador do Peneco) in het gebied dat de Colony of Cats genoemd wordt.

Kortom, Albufeira is een prachtige charmante stad en is zeker de moeite waard om een dagtripje naartoe te maken.

Hieronder vind je een kaart met alle in dit blog genoemde bezienswaardigheden en locaties.

Wil je jouw eigen ervaringen over de vakanties in de Algarve delen op Facebook wordt dan lid van de groep Vakantie Algarve, Portugal – things to. Schrijf je blogs over de Algarve, deel ze dan in de Facebookgroep Algarve Bloggers. Wil je alleen lezen, dan kun je natuurlijk ook lid worden van beide groepen.

Ben je actief op Pinterest, dan vind je hieronder een pin waarmee je dit blog kunt bewaren. Zoek je blogpins over de Algarve en/of wil je jouw blogpins over de Algarve delen op een groepsbord, wordt dan lid van het bord Algarve Bloggers.

IMG_5444
Albufeira 6
Albufeira -5-

VakantiehuisAlgarve – Jouw thuis in Portugal

2 gedachten over “Albufeira, Algarve, Portugal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.