Nieuw Zeeland -

Vulkanische gebieden in Nieuw Zeeland


Op het Noordereiland van Nieuw Zeeland vindt je schitterende nationale parken met prachtige felgekleurde vulkanische meren, grote warmwater meren en kokende modderpoelen. Vanuit Rotorua kun je tochten naar deze fascinerende natuurwonderen ondernemen.

Rotorua

Rotorua ligt aan het gelijknamige meer en betekent Tweede Meer. Het was namelijk het tweede meer in dit gebied dat Maori chief Inhenga ontdekte. Rotorua ligt in een thermisch gebied. Bijna overal in het stadje ruik je de doordringende geur van zwavel (een rotte eieren lucht) en in parken en langs de weg zie je kokende vijvers of dampende gaten. Het is een fascinerend stadje om doorheen te lopen. Je ziet mooie uit hout gesneden Maori gebouwen, zoals de kerk op de foto, er is een badhuis waar je zwavelbaden kunt nemen (vergeet niet te douchen achteraf) en in het meer zwemmen zwarte zwanen.

6948156598_723d0b71c6_o-1

6966520339_962f2593de_o

Maori cultuur

Wil je kennismaken met de Maori cultuur dan is Roturua de plaats bij uitstek. Hier worden speciale avonden georganiseerd in voor toeristen gebouwde Maori villages waar je onder andere Hangi kunt eten, de Haka wordt uitgevoerd en Maori liederen worden gezongen. Het is een ontzettend toeristisch gebeuren, waar ik alleen voor de Haka en het fantastische koor heen zou gaan. Houdt je overigens van dit genre Pacific Ocean muziek, dan raad ik de CD van de operazangeres Kiki Te Kanawa aan waarop zij Maori liederen zingt, echt prachtig,

Haka

“Wij lusten jullie rauw, maak dus maar snel dat je wegkomt, want anders gaan jullie de pan in!” De Maori’s, de oorspronkelijk inwoners van Nieuw Zeeland waren kannibalen en menig ontdekkingsreiziger is met de krijgsdans de Haka onthaald en ook letterlijk en figuurlijk de pan ingehakt. Dit is het verhaal over de betekenis van de Haka dat ik in Nieuw Zeeland heb gehoord. Het tong uitsteken dat je ziet in de Haka betekent dus dat je als een “lekker hapje” gezien wordt, aldus onze gids. De Haka is onder andere een intimidatiedans die nu vaak voorafgaand aan sportevenementen wordt uitgevoerd, zoals je kunt zien in onderstaande video door het nationale rugby team The All Blacks.

Roturua is omringd door thermische Nationale parken, die hieronder aan bod komen.

Hellsgate

In Hellsgate wemelt het van de kokende modderpoelen, echt spectaculair om te zien. Verder vindt je hier een Spa waar je ook modderbaden kunt nemen.

6962268575_20348f1a78_o

Wai-O-Tapu

Dit park met de gekleurde borrelende champagne pool, de felgroen gekleurde poelen en meren en oranje en geel gekleurde aarde is echt van bijzondere schoonheid. Ook is hier een erg grappig natuurverschijnsel te vinden. De Lady Knox geiser, die elk uur spuit, omdat er een pak zeeppoeder ingegooid wordt. Ja, zo wordt de natuur een handje geholpen om de toerist tevreden te stellen. Ik heb hier wel erg hard om gelachen.

6813416774_962f2593de_o-1

7010796751_884f7a3f8e_o

6867365566_243ce4bbd8_o

Nieuw Zeeland

 

Waimangu vallei

De Waimangu vallei is in 1886 ontstaan toen de vulkaan Tarawera uitbarstte. Je kunt hier een spectaculaire wandeling maken die zo’n 1,5 uur duurt. De wandeling loopt door de vallei en eindigt bij het meer. Je passeert onder andere het grootste kokende meer ter wereld, the Frying Pan Lake of Waimangu Cauldron, die je op de foto ziet. Ga ’s morgens vroeg en je hebt de vallei voor jezelf. Je waant je echt op een andere planeet.

6962290301_d8b15d655d_o

Craters of the moon

“Het thermisch gebied van de Kraters van de Maan” is precies zoals de naam zegt, een gebied met grote en kleine kraters waar overal stoom uitkomt. Ook hier is het net alsof je op een andere planeet rondloopt, schitterend!

6816209152_8b1fe0cc9f_o

6838344104_ea4a74abd7_o

De reis naar Nieuw Zeeland is een gedeelte uit het jaar Down Under, een reis die ik lang geleden heb gemaakt en die ik nu in verschillende blogs beschrijf. Het bezoek aan het thermisch gebied in Nieuw Zeeland vond ik een van de meest fascinerende ervaringen in dit jaar.

Op de kaart hieronder zijn de in dit blog genoemde gebieden geel gemarkeerd.

Wil je meer foto’s zien van deze reis, kijk dan op de fotosite Flickr.

Ben je actief op Pinterest, dan vindt je hieronder een pin waarmee je dit blog kunt bewaren.

Schrijf je blogs over jouw vakanties en reizen, wordt dan lid van het groepsbord Reisbloggers, waarop je jouw pins dan kunt delen.

Hieronder nog meer foto’s van de plaatsen en gebieden genoemd in dit blog:

Rotorua

Wai-O-Tapu

Craters of the moon


VakantiehuisAlgarve – Jouw thuis in Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.