Portugal, Algarve, Steden en dorpen, Things to do -

Silves, Algarve, Portugal


Het typische Portugese vestingstadje Silves is een van de mooiste plekjes in de Algarve om te bezoeken en ligt in het binnenland, aan de rivier de Arade achter Portimão. De foto’s in dit blog zijn gemaakt in de winter van 2018, in december.

Silves

Geschiedenis in het kort

De stad was tot en met de 13 eeuw in Moorse handen en was toen de hoofdstad van de Algarve. Silves is eeuwenlang een belangrijke vestingsplaats in de regio geweest.
Vanaf de 13e eeuw kwam de stad weer in handen van de Portugese koning.
Het kasteel, dat hoog boven de stad uittorent, de vestingsmuren en de prachtige kathedraal herinneren nog aan deze tijden.

Silves -7-
Silves -8-

Silves in December

Het kasteel en de kathedraal zijn bereikbaar met de auto. Je kunt er ook voor kiezen om aan de rand van het stadje te parkeren en naar boven te lopen om het kasteel en de kathedraal te bezoeken. Het kasteel is prachtig, zeker de moeite waard. Vanaf de kantelen heb je een geweldig uitzicht over het landschap en de rivier. Vanaf de binnenplaats van het kasteel kun je het museum, dat zich bevindt in een kelder bezoeken. Verder vindt je op de binnenplaats nog een restaurant met terras waar je wat kunt eten en drinken. Na een bezoek aan het kasteel en de kathedraal loop je weer naar beneden door de smalle pittoreske straatjes met allerlei leuke bezienswaardigheden.

Silves -11-
Silves -9-

Vorig jaar heb ik Silves in december bezocht en het stadje was prachtig versierd met kerstbomen, beelden en andere kerstversiering. Er was ook een schaatsbaantje aangelegd waarop oud en jong veel plezier hadden. Er werd overigens niet op ijs geschaatst, maar op een soort board van plastic. Ben je van plan te overwinteren in de Algarve en ook de kerst hier te vieren, dan kom je in Silves zeker in de kerststemming.

Silves -3-

Aan de rand van het stadje bij de rivier vindt je veel terrasjes waarop je gezellig iets kunt eten en drinken. Je kunt ook nog een stuk langs de rivier lopen en via de mooie brug de andere kant bereiken en bekijken.

Elk jaar in augustus wordt er in Silves een middeleeuws festival gehouden. In de video hieronder krijg je een goede indruk van dit feest en van het stadje zelf.

Kortom Silves is een prachtig stadje om een dag of middag in door te brengen, zowel in de winter als in de zomer. Hieronder vindt je Silves op de kaart, rood gemarkeerd:

Wil je jouw eigen ervaringen over de vakanties in de Algarve delen op Facebook wordt dan lid van de groep Vakantie Algarve, Portugal – things to. Schrijf je blogs over de Algarve, deel ze dan in de Facebookgroep Algarve Bloggers. Wil je alleen lezen, dan kun je natuurlijk ook lid worden van beide groepen.

Ben je actief op Pinterest, dan vindt je hieronder een pin waarmee je dit blog kunt bewaren.

Zoek je blogpins over de Algarve en/of wil je jouw blogpins over de Algarve delen op een groepsbord, wordt dan lid van het bord Algarve Bloggers.

Silves
Silves -3-

VakantiehuisAlgarve – Jouw thuis in Portugal

Follow my blog with Bloglovin

2 gedachten over “Silves, Algarve, Portugal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.