Portugal, Algarve, Stranden -, Things to do -

Must Sees Central Algarve, Portugal


De wereldberoemde Benagil Cave en Praia da Marinha zijn twee bezienswaardigheden in Centraal Algarve die je echt gezien moet hebben.

Benagil Cave

De Benagil grot wordt vaak genoemd als een van de 50 mooiste plekken ter wereld. Er komen zelfs mensen speciaal naar de Algarve om deze grot tenminste eenmaal gezien te hebben. De Benagil grot heeft een eigen ‘overdekt’ strand waar je alleen vanaf zee op kunt komen. Heel bijzonder is het cirkelvormig dakraam in het plafond. Het zonlicht dat door dit gat de grot binnenkomt geeft prachtige kleurschakeringen op de rotsen.

Benagil -2-
IMG_1240

Vanuit de jachthaven van Albufeira worden boottochten georganiseerd die onder andere de Benagil grot invaren. Op deze boottochten ga je ook dolfijnen spotten en vaar je langs Praia da Marinha, een van de bekendste stranden van de Algarve. Dit is een ontzettend leuk middagje uit!

Je kunt de grot ook vanaf het land van bovenaf gaan bekijken, door het gat in het plafond. Het gebied rondom de grot is prachtig om in te wandelen. Via paden op de kliffen kun je tot aan Praia da Marinha lopen.

40271466515_5ed5567d17_o

Hieronder een video van het gebied:

Praia da Marinha

Van Praia da Marinha wordt vaak gezegd dat het het mooiste strand is van de Algarve. Vanaf de parkeerplaats loop je naar het eerste uitkijkpunt en links hiervan vind je de lange trap naar het strand. Vanaf het uitkijkpunt kun je over de paden op de kliffen helemaal rondom het strand lopen. De uitzichten zijn adembenemend.

23737747358_f9390d5971_o
23727571998_e81d2c21ce_o

De Benagil grot en Praia da Marinha zijn twee bezienswaardigheden in centraal Algarve in Portugal, die zeker een bezoek waard zijn . Hieronder zijn ze op de kaart aangeven.

Wil je jouw eigen ervaringen over de vakanties in de Algarve delen op Facebook wordt dan lid van de groep Vakantie Algarve, Portugal – things to. Schrijf je blogs over de Algarve, deel ze dan in de Facebookgroep Algarve Bloggers. Wil je alleen lezen, dan kun je natuurlijk ook lid worden van beide groepen.

Ben je actief op Pinterest, dan vind je hieronder een pin waarmee je dit blog kunt bewaren.

Zoek je blogpins over de Algarve en/of wil je jouw blogpins over de Algarve delen op een groepsbord, wordt dan lid van het bord Algarve Bloggers.

40271410255_11fb78f7db_o
IMG_5297
41168616301_6d652fda7b_o
39357881460_14d17d9fec_o

VakantiehuisAlgarve – Jouw thuis in Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.