Portugal, Algarve, Things to do -

Dingen om te doen met kinderen in Centraal Algarve in Portugal


Welke leuke dingen kun je gaan doen met de kinderen tijdens jullie vakantie in Centraal Algarve in Portugal? Om te beginnen zijn daar de welbekende attractieparken Zoomarine, Aqualand en Krazy World waar je gezellig een dagje met het gezin door kunt brengen. Of wat dacht je van surflessen nemen, kajakken of suppen om maar een paar watersportactiviteiten te noemen die je vanaf de stranden kunt gaan doen. Lekker langs het strand lopen en schelpen zoeken is een bezigheid waarvoor geen organisatie vooraf nodig is. Wagen jullie je op de kliffen echter, zoek dan van te voren even uit welke je gaat trotseren. Zoek je nog meer actie? Misschien is mountainbiken en paardrijden dan iets voor jullie. Voor een cultureel uitstapje zou je een echt kasteel kunnen gaan beklimmen. Regent het een dagje, dan vind je in dit blog ook nog enkele ideetjes voor indoor activiteiten.

Attractieparken in Centraal Algarve

In de Algarve vind je diverse attractieparken. In Centraal Algarve zijn daar zoal Zoomarine, Aqualand en Krazy World. Zeer geliefd bij de kinderen.

Zoomarine in Guia

Zoomarine ligt in Guia, een paar kilometer van Albufeira en staat bekend als het beste familie-themapark in de Algarve. Hier worden spectaculaire shows opgevoerd met onder andere dolfijnen en zeehonden. Je mag ook met de dolfijnen zwemmen wat veel kinderen een fantastische ervaring vinden. Verder is er een prachtig aquarium waarin zelfs haaien zwemmen. Raften op de Jurassic rivier tussen de dinosaurussen door is ook best spannend. Netzoals de piraten die je in Zoomarine tegen zou kunnen komen. Wees gerust, het zijn wel aardige piraten. De zwembaden in Zoomarine zijn groot met spectaculaire glijbanen en op Zoomarine Beach kun je uitrusten en lekker zonnebaden. Oh, ja er is ook nog een Zoomarine Express, waarin je mee mag rijden. Teveel om op te noemen dus.

Krazy World in Algoz

Krazy World is een interactieve dierentuin. Dit betekent dat je sommige dieren vast mag houden en er wordt veel verteld over de verschillende dieren die in deze dierentuin wonen. Voor de kleintjes is er een kinderboerderij aanwezig. Verder vind je er natuurlijk een zwembad met een glijbaan. Je kunt gaan boompje klimmen, waterfietsen, pony rijden of springen op een springkussen. Wil je dat de kinderen vast wat golfervaring opdoen, zodat ze later feilloos kunnen spelen op een van de 37 golfbanen die er in de Algarve te vinden zijn, dan kan dit op het 18 holes mini golfcircuit. Krazy World ligt in Algoz, 19 km bij Albufeira vandaan.

Aqualand in Alcantarilha

Aqualand is een prachtig waterpark waar jong en oud zich uit kunnen leven op de verschillende spectaculaire waterattracties. Ben je met kleine kinderen, bezoek dan de attractie Kidzworld, want daar vind je zwembaden met glijbanen die iets lager zijn. Na afloop van de waterpret kun je heerlijk relaxen in de tuinen.

Aan attractieparken geen gebrek in de Algarve. Vaak kun je via het internet al kaarten kopen, al dan niet met aantrekkelijke kortingen.

Overige Outdoor activiteiten

Lekker op het strand spelen, zandkastelen bouwen of schelpen zoeken (*) zijn heerlijke bezigheden voor kinderen waarvoor niet veel organisatie nodig is. Wil je echter toch wat extra’s, lees dan verder. (*) De grote schelpen die in het appartement liggen komen van Castelo Beach.

Surflessen, kajakken en suppen

Surfen is populair in de Algarve en er worden op diverse stranden surflessen gegeven aan jong en oud, zoals ook op het strand van Gale. Vanaf dit heerlijke familiestrand worden overigens nog meer watersportactiviteiten georganiseerd, zoals parasailen, jetskiën en er zijn waterfietsen te huur.

Vlakbij het strand van Gale ligt het pittoreske strand van St. Rafael. Een mooie baai tussen indrukwekkende rotsformaties. Niet alleen leuk om een dagje te gaan zonnebaden of een stukje over de kliffen te gaan lopen, maar je kunt hiervandaan ook mooie kajak tours maken. De baai is ook het vertrekpunt voor de suppers onder ons.  

Wandelen

Wandelen is een populaire bezigheid in Centraal Algarve. Je kunt prachtige strandwandelingen maken over het strand van Falesia of Gale en Salgados om maar een paar voorbeelden te noemen.

Er wordt ook veel gewandeld in de binnenlanden, bij Alte en Loule bijvoorbeeld vind je diverse routes. De Via Algarviana is een wandelroute die van het oosten naar het westen van de Algarve loopt en je kunt hier ook een stukje van lopen. Wil je nu een echt spectaculaire wandeling maken met de kinderen, ga dan wandelen over de kliffen van Carvoeiro, Benagil, Castelo of Praia da Marina om er maar een paar te noemen. De meeste van deze gebieden hebben goed begaanbare paden, maar ben je met hele kleintjes, dan zou ik dit nog even overslaan.

Mountainbiken en Paardrijden

Mountainbiken is een populaire sport in de Algarve. Geen wonder met zulke prachtige kliffen en duinen. Mocht je de regio op deze wijze willen verkennen, dan zijn er diverse bedrijven in de Algarve die fietsen verhuren.

Voor een ritje te paard kun je onder andere terecht bij de manege in Salgados. Je maakt dan een rit door de Salgados Lagoon, door de duinen van Praia Grande en soms ga je ook nog een stukje het strand over.

Culturele uitstapjes

Wil je een leerzaam cultureel dagje tussendoor, ga dan naar een van de vele leuke stadjes of dorpjes, zoals Albufeira of Loule met de prachtige markthal en het vestingstadje Silves waar je een mooi kasteel kunt beklimmen. In Portimao is er een sardientjes museum en in het oosten van de Algarve zijn er kurkfabrieken om te bezoeken of boek een rondleiding op een olijfgaard. Ook de talloze mooie havens in de Algarve zijn een bezoekje waard.

Het kasteel van Silves beklimmen

Het typische Portugese vestingstadje Silves ligt in het binnenland, aan de rivier de Arade achter Portimão en heeft een interessante historie. Silves was ooit de hoofdstad van de Agarve en een belangrijke vestingsplaats. Het kasteel, dat hoog boven de stad uittorent, de vestingsmuren en de prachtige kathedraal herinneren nog aan deze tijden. Het kasteel is prachtig, zeker de moeite waard om te bezoeken Vanaf de kantelen heb je een geweldig uitzicht over het landschap en de rivier. Vanaf de binnenplaats van het kasteel kun je het museum, dat zich bevindt in een kelder, bezoeken. Verder vindt je op de binnenplaats nog een restaurant met terras waar je wat kunt eten en drinken. Na een bezoek aan het kasteel en de kathedraal loop je weer naar beneden door de smalle pittoreske straatjes met allerlei leuke bezienswaardigheden.

Havens bezoeken

Bijna elke grote plaats in de Algarve heeft wel een haven. In Centraal Algarve heb je de mondaine haven van Vilamoura, waar je mega jachten kunt gaan spotten, en ook de gezellige, relaxte haven van Albufeira is zeker een bezoekje waard.

De haven van Albufeira is onder architectuur gebouwd en de meningen zijn nogal verdeeld over het resultaat. Alleen daarom is het al interessant om er eens een keer te gaan kijken. De gezellige haven is autovrij en het water is ook goed afgeschermd voor kinderen. Je kunt daar dus lekker een terrasje pakken, terwijl de kinderen veilig rond kunnen lopen. Er zijn ook skelters en segways te huur waarop kinderen zich graag vermaken.

Vanuit de haven worden boot tours georganiseerd die jullie meenemen naar de prachtige grotten langs de kust en waarbij jullie op zoek gaan naar dolfijnen.

Indoor activiteiten

Soms regent het of is het wel erg warm en heb je gewoon even geen zin om buiten te zijn en wil je ook niet thuis blijven zitten met de kinderen. Wat kun je dan gaan doen?

Bioscoop

In de Algarve Shopping in Guia vind je een bioscoop waar de nieuwste films worden gedraaid. (Engelstalige films worden in het Portugees ondertiteld.)

Portugese outfitjes shoppen

Kekke sneakers, sexy bikini´s en funky jeans. De winkels in de Algarve Shopping in Guia zijn elke dag geopend van 9:00 tot 23:00 uur. Je kunt daar de leukste kleren en nog veel meer shoppen. Via deze link kom je een plattegrond waarop je per verdieping kunt zien welke winkels er te vinden zijn. In Albufeira is een kleiner overdekt winkelcentrum: de Albufeira Shopping , maar je kunt ook naar Loule gaan, waar, naast de IKEA, een groot overdekt winkelcentrum te vinden is.

Overdekte bezienswaardigheden

De markthallen van Loule, een van de vele kerken in Centraal Algarve, musea in Albufeira en het sardientjes museum in Portimao zijn een paar voorbeelden van bezienswaardigheden die je kunt gaan bezoeken op dagen dat je de zon even wilt mijden.

In dit blog zijn outdoor en indoor activiteiten aan de orde geweest die je kunt gaan doen met de kinderen tijdens jullie vakantie in de Algarve in Portugal. Hebben jullie nog iets anders leuks gedaan en wil je hierover vertellen, dan kan dit in de Facebookgroep Vakantie Algarve, Portugal – things to do – , leuk als je lid wordt. Heb je een blog geschreven over jullie activiteiten, dan vinden andere Algarve lovers dit vast ook interessant om te lezen. Je mag hem plaatsen in de groep Algarve Bloggers.

Hieronder vind je een kaart waarop je alle genoemde attracties en bezienswaardigheden genoemd in dit blog terug kunt vinden.


Ben je lekker op vakantie in comfortabel 2 slaapkamer appartement VakantiehuisAlgarve , dan kunnen de kinderen zich ook uitstekend vermaken bij het zwembad. Vanaf het balkon kun je ze goed in de gaten houden.

Het appartement is volledig uitgerust en ook voor mensen met een baby is het appartement compleet. Er is een babybed, kinderstoeltje en, ook zeer geliefd bij de kleintjes, een zitzak in het appartement aanwezig. In de keuken vind je onder andere een magnetron, staafmixer, blender, koelkast, diepvries en een wasmachine voor de snelle wasjes van de kleine.

In de gemeenschappelijke buitenruimtes van het appartement zijn er 3 zwembaden, waaronder een kinderbad. De woning is onderdeel van een afgesloten complex. Het gezellige goed toegankelijke familiestrand van Galé is vlakbij.

VakantiehuisAlgarve – Jouw thuis in Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.