Overwinteren, Portugal, Algarve, Stranden -, Things to do -

Hidden Secrets – Coelha Beach, Algarve, Portugal


In het midden van de 180 km lange kust van de Algarve in Portugal ligt het prachtige strand van Coelha verscholen tussen de kliffen. Zomers is het een heerlijk strand om te zonnebaden en te zwemmen en in het naseizoen, zoals nu in het najaar, kun je je helemaal uitleven met prachtige wandelingen over het strand en over de kliffen. Coelha betekent konijn, maar ik heb niet kunnen vinden waarom het strand zo heet. Weet jij het misschien? Wil je dit dan laten weten?

Het strand van Coelha

Coelha is een zogenaamd Blauwe Vlag strand, wat betekent dat het strand voldoet aan diverse milieu-, veiligheids-, toegankelijkheids- en kwaliteitseisen die gesteld zijn in het Blue Flag program. Enkele voorbeelden van deze kwaliteitseisen zijn: schoon water, de aanwezigheid van een restaurant, strandbedden en parasols om te huren en de aanwezigheid van toiletten en douches. De foto´s in dit blog zijn half november gemaakt en van enkele van de genoemde faciliteiten kun je dan geen gebruik meer maken; je ziet geen bedjes meer op het strand bijvoorbeeld en het restaurant was gesloten. Het is prachtig om te zien hoe de Algarve eruit ziet in deze tijd van het jaar, zonder de toeristen. Deze dag was het licht bewolkt en rond de 20 graden.

Coelha ligt op zo’n 6 km ten westen van de Old Town van Albufeira. Het strand ligt enigszins verscholen en vanaf de weg rijd je al snel langs de afslag. Heb je de afslag genomen, dan vind je aan het eind van de charmante woonwijk de parkeerplaats. Het pad naar het strand vind je hierachter, zoals je ziet op de foto´s.

Op Coelha is het nooit echt druk in de zomer, er is altijd wel een plekje te vinden. Nu in november heb je het strand bijna voor je alleen wat ook heel bijzonder is. Het restaurant bij het strand was gesloten, maar 2 km verderop ligt Castelo Beach, ook een echte Hidden Secret, waar het restaurant O PicNic altijd open is. De koffie is er erg lekker.

Wandelen

Links en rechts van het strand kun je heel gemakkelijk op de kliffen komen. Bij het restaurant is een trap via welke je aan de rechterkant omhoog kan. Loop je deze route, dan kom je op een gegeven moment bij Castelo Beach uit. Op de foto zie je hoe uitgestrekt het gebied bovenop de klif is. Je hoeft dus niet langs de randen te lopen, maar kunt ook paden wat meer achterop de klif kiezen.

Links van de aanlooproute kun je ook de klif opklimmen. Er loopt een pad omhoog. Ga je hier wandelen dan heb je adembenemende uitzichten. Op een gegeven moment kun je zelfs Falesia Beach zien liggen. Je ziet ook vaak mensen vissen vanaf de kliffen, zoals je misschien kunt zien op de foto hieronder.

De paden in het wandelgebied lopen soms vlak langs de klif en er zijn geen hekken. Gaat het je nu enigszins duizelen, dan kun je er ook voor kiezen om in het gebied achterop de klif te gaan wandelen. Zoals je hieronder ziet op de foto, is dit ook prachtig en de uitzichten blijven mooi natuurlijk.

De kust van de Algarve is ruim 180 km lang en je vindt er meer dan 150 prachtige stranden, waarvan er enkele geregeld prijzen winnen en worden gezien als de mooiste stranden van Europa. Je vindt er idyllische soms bijna verlaten baaitjes omringd door prachtige rotsformaties, zoals Coelha Beach en langgerekte zandstranden waarop je prachtige strandwandelingen kunt maken. Voor elk wat wils. Lees meer over enkele van deze stranden in het volgende blog: Stranden bij Vale de Parra. Op de kaart hieronder zijn deze stranden, inclusief Coelha Beach aangegeven.


Hieronder zie je nog een foto van Coelha Beach genomen in de zomer. De parasols en ligbedden kun je de hele dag huren.

Op het volgende bord vind je ook video-pins van dit blog:

Hebben jullie iets leuks gedaan tijdens jullie vakantie in de Algarve en wil je hierover vertellen, dan kan dit in de Facebookgroep Vakantie Algarve, Portugal – things to do – , leuk als je lid wordt. Heb je een blog geschreven over jullie activiteiten, dan vinden andere Algarve lovers dit vast ook interessant om te lezen. Je mag hem plaatsen in de groep Algarve Bloggers.


Coelha Beach ligt 3 km zuid-oost van 2 slaapkamer appartement VakantiehuisAlgarve . Bij de laatste rotonde in Gale ga je linksaf. Na de afslag voor Castelo Beach, krijg je de afslag voor Coelha. Rijd je nu verder door dan krijg je de afslag voor het strand van St Rafael en dan nog 3 km verder en je bent in Albufeira:

VakantiehuisAlgarve – Jouw thuis in Portugal

Een gedachte over “Hidden Secrets – Coelha Beach, Algarve, Portugal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.